معمولا برای بایگانی کردن برگه های پانچ شده از کلاسورها استفاده می شود. کلاسورهای فانتزی از پلاستیک ساخته شده اند و در مدل ها و رنگ های مختلفی در بازار موجود می باشند. شما می توانید، در کلاسورها صدها برگه را به طور منظم در کنار هم بچینید.
انواع مدل دفتر کلاسور
در زیر انواع مدل دفتر کلاسور آورده شده است:
- دفتر کلاسوری
- کلاسور اداری
- کلاسور تحصیلی یا دانش آموزی
- کلاسور دانشجویی
- کلاسور 4 حلقه
- کلاسور 26 حلقه
- کلاسور کیفی و …
دفتر کلاسوری
دفتر کلاسوری یک ترکیب زیبا و کاربردی از دفتر و کلاسور است که نیاز افراد زیادی را برطرف می نماید. حلقه های دفتر کلاسوری فاصله کمتری از یکدیگر دارند که باعث تعویض راحت برگه های آن می شود. جدا کردن برگه ها در دفتر کلاسوری به سادگی انجام می شود، اما امکان اضافه کردن برگه به آن وجود ندارد.
کلاسور اداری
کلاسور اداری یا زونکن معمولا در ادارات و شرکت ها توسط کارمندان و مدیران مورد استفاده قرار می گیرد. زونکن ها دارای دو حلقه و بدنه بسیار محکم می باشند که مکانی امن برای نگهداری مدارک و اسناد به حساب می آیند.
کلاسور تحصیلی
کلاسور تحصیلی دارای ۲۶ حلقه می باشد و تعداد کمی برگه را در خود جای می دهد.
کلاسور دانشجویی
ابعاد این کلاسور کوچک تر از کلاسورهای دیگر است و تعداد برگه های کمتری نیز دارد. حمل کلاسورهای دانشجویی راحت است. به طوری که، دانشجویان می توانند جزوه های خود را در این کلاسورها قرار دهند و به راحتی حمل نمایند. همچنین، این کلاسورها دارای چهار حلقه می باشند.
کلاسور های ۲۶ حلقه
این کلاسورها مانند دفتر های کلاسوری می باشند که معمولا توسط دانش آموزان استفاده می شوند. کلاسور های ۲۶ حلقه دارای حلقه های زیادی می باشند. به همین دلیل درآوردن و تعویض برگه های این کلاسور راحت و آسان است. اما در این کلاسورها تنها ۱۰۰ برگه جای می گیرد، در حالی که تا ۵۰۰ برگه می توان در کلاسورهای فانتزی قرار داد.
کلاسورهای ۴ حلقه
در این کلاسورها تعداد بیشتری برگه نسبت به کلاسورهای دیگر می توان قرار داد. کلاسورهای ۴ حلقه برای بایگانی کردن اسناد و مدارک ادارات که دارای حجم زیادی هستند، مناسب است.
کلاسور کیفی
این نوع کلاسور به دلیل جادار بودن معمولا توسط افرادی که کار طراحی و نقاشی انجام می دهند، مورد استفاده قرار می گیرد.
جلد کردن کلاسور با وسایل ساده
اگر کمی خلاقیت داشته باشید با وسایل بسیار ساده می توانید، دفتر کلاسور خود را به راحتی جلد کنید و به جای هزینه زیاد برای خرید جلد، خودتان یک جلد بسازید.
جلد کردن کلاسور با پارچه
معمولا در تمام خانه ها پارچه های خوشرنگ و زیبا که بدون کاربرد است یافت می شود. شما می توانید از این پارچه های زیبا برای جلد کردن کلاسور خود استفاده نمایید. با این کار جلد دفتر کلاسور شما همیشه تمیز می ماند. برای چسباندن جلد پارچه ای نیاز به چسب مایع یا چسب های قلمی دارید تا پارچه به خوبی به کلاسور بچسبد.
جلد کردن با چسب های طرح دار
یکی دیگر از روش های جذاب برای جلد کردن کلاسور استفاده از چسب های طرح دار می باشد. استفاده از چسب های فانتزی و طرح دار جذابیت خاصی به کلاسور شما خواهد داد. شما می توانید با ترکیب درست چسب ها، طرح های بسیار جذاب و خلاقانه ای را بر روی کلاسور خود ایجاد نمایید.
آموزش ساخت کلاسور
خریدن کلاسوری که برای تمام وسایل کار شما جای کافی داشته باشد و دارای قیمت مناسبی نیز باشد، مقداری دشوار است. شما میتوانید به راحتی در خانه یک کلاسور زیبا و جادار بسازید.
وسایل مورد نیاز برای ساخت کلاسور فانتزی:
۴ تکه پارچه لایی از جنس کتان یا هر جنس دیگری که در خانه دارید، برای آستر
- آستر باندر یک اینچی
- کارتن نازک
- اسپری بستینگ
- پارچه گچ خیاطی
- نخ کاتر گرد
- خطکش کش اتو
- چرخ خیاطی
برای ساخت کاور کلاسور می توانید، از پارچه چهل تکه استفاده کنید. داخل کاور را با باندر به خوبی پر کنید تا مقاومت و دوام آن بیشتر شود. لایی کتان را بر روی یک سطح صاف پهن کنید و آستر را به لایی کتان بچسبانید. سپس، پارچه را برگردانید و یک نوار ۲.۵ اینچی را بر روی لبه سمت راست لایی کتان بگذارید. دوباره یک نوار دیگر را در قسمت پشت پارچه قرار دهید و لبه پارچه را به لایی کتان با دقت کوک بزنید.
در این مرحله نوار دوم را باز کنید و دوخت کاور را ادامه دهید. یک نوار پارچه ای را به صورت برعکس بر روی نوار دوم بگذارید و لبه ها را با دقت کوک بزنید، سپس، نوار پارچه ای را باز کنید و نوار چهارم را به دوخت خود اضافه نمایید و …
ساخت دسته
عرض کاور چهل تکه باید ۱۲.۵ اینچ باشد. بنابراین، قسمت های اضافه پارچه را برش دهید. برای دسته کلاسور باید یک پارچه ۴ در ۱۴ اینچی و یک نوار لایی از جنس کتان به اندازه ۱.۵ اینچی داشته باشید. نوار را به گونه ای از وسط تا کنید که لبه ها روی لایی بیفتند. سپس، کلیه لبه ها را دوخت بزنید. دسته کلاسور را برگردانید و دور کل قطعه را با فاصله کمی از لبه ها با دقت بدوزید. به این ترتیب دسته های کلاسور کیفی ساخته می شود و باید دسته ها را به کاور چهل تکه دوخت بزنید. توجه داشته باشید، کوک هایی که زده اید را با چند بست تقویت نمایید.
ساخت جیب
در این مرحله نوبت اضافه کردن جیب کلاسور کیفی است. برای جیب کلاسور باید یک پارچه ۱۰ در ۱۲ اینچ داشته باشید و آن را طوری از عرض تا کنید که قسمت پشت پارچه دیده شود. سپس، دور تا دور آن را بدوزید و برای برگرداندن پارچه یک فاصله کوتاه را باز بگذارید و پارچه را برگردانید. قسمت بالای جیب را کوک بزنید و جیب را روی قسمتی از کاور که دارای ۶ نوار می باشد، قرار دهید. سپس، کناره ها و پایین جیب را با دقت به کاور بدوزید.
برای افزودن جیب ماژیک به کلاسور کیفی باید پارچه را از قسمت وسط تا کنید و لبه های راست و چپ را بدوزید و تنها یک قسمت کوچک را باز بگذارید. دو گوشه پایین را برش دهید، پارچه را برگردانید و داخل آن کارتن بگذارید. سپس، دور تا دور هولدر را بدوزید.
ساخت هولدر اصلی
در این مرحله قصد داریم ساخت هولدر اصلی کلاسور کیفی را به شما آموزش دهیم، با ما همراه باشید. یکی از قلم هایی که قرار است در کلاسور قرار دهید را به عنوان الگو انتخاب کنید. کش را بر روی هولدر قرار داده و کوک بزنید و قلم را در قسمت چپ کوک ها قرار دهید. محلی که کش با پارچه در تماس است را علامت بزنید، سپس قلم را کنار بگذارید و قسمتی که علامت زده اید را بدوزید.
مونتاژ کلاسور کیفی فانتزی
در این مرحله باید قسمت های مختلف کلاسور کیفی را به هم بدوزید. قطعه داخل کلاسور را روی سطح صافی پهن کنید. جیب کلاسور در سمت چپ و شیار مخصوص دفتر و کتاب را در سمت راست کلاسور قرار دهید. هولدر ماژیک نیز در سمت چپ کلاسور قرار می گیرد.
درست کردن کلاسور ممکن است کمی زمان بر باشد، اما اصلا کار سختی نیست. با داشتن کمی حوصله و دقت می توانید در خانه یک کلاسور فانتزی با ابعاد دلخواه درست کنید و اجزای داخل کلاسور را بر اساس وسایل خود شخصی سازی نمایید.
برای دیدن فیلم های مشتریان ما حتما اینستاگرام ناچو رو دنبال کنید!